Pagini

marți, 18 septembrie 2012

Concursuri de poezie

Pentru cei talentati si interesati,pun mai jos informatii despre cateva concursuri:


1.Concursul national de poezie Ion Pillat, 19-20 octombrie 2012
Consiliul Judeţean Argeş, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” – Piteşti, Centrul de Cultură „Brătianu” – Florica – Ştefăneşti, Centrul Cultural Piteşti 
REGULAMENTULConcursului naţional de creaţie poetică „Ion Pillat – Acolo unde-n Argeş...”Ediţia a VI-a19-20 octombrie 2012
Concursul nostru se adresează creatorilor de poezie care NU au depăşit vârsta de 35 de ani,NU sunt membri ai Uniunii Scriitorilor Români şi NU au volume tipărite.Fiecare concurent poate trimite cel mult 10 poezii, purtând fiecare în loc de semnătură un motto care se va regăsi şi pe un plic închis, conţinând datele personale ale autorului: numele, prenumele, vârsta, profesia, adresa, telefonul etc.Lucrările, dactilografiate sau culese la calculator în 3 (trei) exemplare, la 1,5 rânduri, Times New Roman, vor fi trimise, cu menţiunea „Pentru concursul de poezie «Ion Pillat»”, până la data de 20 septembrie 2012, pe adresaCentrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş C.J.C.P.C.T. Arges,str. Armand Călinescu,nr. 14, Piteşti, judeţul Argeş,cod poştal 110047, tel./fax: 0248-219080.Creaţiile trimise la concurs nu se înapoiază.


2.Concursul international de poezie Grigore Vieru

Concursul de poezie purtînd numele marelui poet Grigore Vieru se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional “Grigore Vieru”, ediţia a III-a, care va avea loc în perioada 17 – 20 octombrie 2012 la Iaşi şi Chişinău, în organizarea Asociaţiei Culturale “Feed Back”, Editurii “Princeps Edit”, a Primăriei Iaşi şi Primăriei Chişinău. Concursul îşi propune descoperirea şi sprijinirea tinerilor poeţi de limbă română din România, Republica Moldova şi din toată diaspora.
La concurs pot participa tineri poeţi pînă la 30 de ani, care nu sînt membri ai Uniunii Scriitorilor din România sau ai altor uniuni de creaţie şi care nu au volume individuale publicate. Manuscrisele, constînd într-un volum de autor care nu trebuie să depăşească 100 pagini, scrise pe computer, corp 14, în două exemplare, se vor tri­mite pe adresa: Asociaţia Culturală FEED BACK Iaşi, Str. Păcurari nr 4, Cod 700511, Iaşi, jud. Iaşi, până la data de 7 octombrie a.c., data poştei sau pe e-mail princepsedit@iasi.rdsmail.ro
Lucrările se vor juriza după un motto la propria alegere a concurentului şi care va fi trecut pe plicul de pus la poştă şi pe fiecare pagină prezentată în concurs. Lucrările vor fi însoţite de un plic închis ce se va introduce în plicul mare cu lucrările şi va purta acelaşi motto, iar înăuntru datele personale ale concurentului: numele, data naşterii, profesia, adresa exactă, telefonul, e-mailul şi o scurtă prezentare a activităţii literare. Pe plicul mare, în loc de numele şi adresa concurentului se va trece doar motto-ul. Juriul, format din personalităţi marcante ale literaturii române de dincoace şi de dincolo de Prut, va acorda următoarele premii: Marele Premiu “Grigore Vieru”, constând în publicarea cărţii premiate în 300 exemplare; Premiul I – 500 lei; Premiul II – 400 lei; Premiul III – 300 lei. La acestea se vor adăuga premiile unor importante reviste literare din România şi din Republica Moldova. Coordonator programului este poetul DANIEL CORBU, director adj. la Muzeul Literaturii Române din Iaşi. Informaţii suplimentare la telefoanele 0747.882643; 0232409829.

3.FESTIVALUL-CONCURS NAŢIONAL DE POEZIE „COSTACHE CONACHI”
În zilele de 5-6 octombrie 2012, Casa de Cultură a municipiului Tecuci organizează cea de a XX-a ediţie a Festivalului concurs naţional de poezie „Costache  Conachi”. La această competiţie pot participa tineri creatori de poezie în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum. Concurenţii vor trimite un număr de şapte poezii în câte cinci exemplare, care vor purta, fiecare, acelaşi motto de identificare. Într-un alt plic închis, pe care va fi înscris motto-ul de la poezii, participanţii vor introduce o fişă cu câteva date personale: numele şi prenumele, data şi locul naşterii, domiciliul, ocupaţia, studiile, distincţii literare, telefon, e-mail. Plicurile cu fişa personală se vor deschide după jurizarea poeziilor şi stabilirea premiilor.
Lucrările vor fi expediate până la data de 21 septembrie 2012, data poştei, pe adresa: Casa de Cultură a municipiului Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod 805300, jud. Galaţi, cu menţiunea „Pentru concursul naţional de poezie „C. Conachi”.
Relaţii la tel. 0236/820.449; 0723/289.695, e-mail: culturatecuci@gmail.com , sau pe site-ul www.culturatecuci.ro.
Lucrările vor fi apreciate de un juriu constituit din personalităţi culturale, iar în urma jurizării concurenţii stabiliţi câştigători vor fi invitaţi la Tecuci, în zilele  de 5-6 octombrie 2012, la manifestările organizate cu prilejul Festivalului Naţional.
Organizatorii vor  acorda o serie de premii  în numerar, printre care: Marele premiu - 600 lei, Premiul I -400 lei, Premiul II - 300 lei şi Premiul III - 200 lei.
Vor mai fi oferite premii şi o serie de distincţii din partea unor edituri sau reviste literare, partenere ale evenimentului. Juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui, în mod excepţional, anumite premii.
„Cazarea, transportul şi masa, diurna, invitaţilor vor fi asigurate de organizatori, iar laureaţii sunt rugaţi să fie prezenţi personal la Tecuci, pentru a primi premiile şi pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul Festivalului concurs naţional de poezie «Costache Conachi»”, a precizat directorul Casei de cultură Tecuci, Viorel Burlacu.

4.Concursului Naţional de Poezie “Traian Demetrescu
Sub egida Consiliului Local şi a Primăriei Municipiului Craiova, Casa de Cultură “Traian Demetrescu” Craiova organizează în perioada 27-28 octombrie 2012, ediţia a XXXIV-a, a Concursului Naţional de Poezie “Traian Demetrescu”(TRADEM).
 Juriul concursului va acorda premii şi va publica lucrările premiate, după cum urmează: Premiul TRADEM – în valoare de 500 lei, Premiul I – în valoare de 400 lei, Premiul al II-lea – în valoare de 300 lei, Premiul al III-lea – în valoare de 250 lei, 1 premiu special – în valoare de 250 lei pentru un autor din Oltenia. Lucrările pentru concurs, constând în grupaje de 5 – 7 poezii, redactate (dactilografiate) în câte 3 exemplare, vor fi trimise până la data de 08 octombrie a.c., numai prin poştă, pe adresa:
Casa de Cultură “Traian Demetrescu”, Str. Traian Demetrescu, nr. 31, Craiova, jud. Dolj, cu menţiunea “ PENTRU CONCURS”.
Poeziile trimise nu vor purta semnătură ci un “motto” ales de autor. Plicul cu poeziile va conţine încă un plic închis, care în loc de adresă va purta acelaşi “motto”, iar în interiorul lui se vor menţiona numele şi prenumele autorului, vârsta, adresa şi telefonul. La concurs pot participa creatori care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România ori ai altor asociaţii de scriitori şi care nu au publicat un volum individual de poezie. Câştigătorii vor fi invitaţi la Craiova pentru premiere. Pentru cei invitaţi la manifestări, Casa de Cultură “Traian Demetrescu” Craiova va asigura cheltuielile prilejuite de participarea la acest eveniment, iar transportul va fi asigurat de participant.

Un alt concurs interesant,zic eu,este Carte cu Arte
Astfel, în perioada 10 septembrie – 29 octombrie sunteți invitați să participați la Concursul CARTE-OBIECT, concurs susținut de Radio France Internationale și să vă înscrieți în perioada 10-14 septembrie la Atelierele de manufactură, hârtie, tipar și legătorie CARTEA DE HÂRTIE susținute de Atelierul de Carte și Muzeul Național al Țăranului Român. În cadrul concursului de carte-obiect sunteți invitați să faceți o carte așa cum credeți de cuviință, dar care să merite să primească premiul IDIOMA! Aflați pe www.asociatiaidioma.ro detalii despre cum vă puteți înscrie în concurs!

În cadrul acestui proiect au fost invitați să participe editorii și producătorii de carte din galerii, asociații. muzee și centre culturale, furnizori de tipar și de suporturi de imprimare, librării și reprezentanți ai institutiilor de finanțare, dar și ateliere de creație și de manufactură, scriitori, artiști și graficieni.

Evenimentele din cadrul acestui proiect continuă, între 19 noiembrie și 16 decembrie cu evenimentul Carte cu Arte care propune o primă experiență a lecturii altfel.

Întâlnirile și discuțiile propuse în programul evenimentului sunt însoțite de o expoziție parietala de prisoase de tipar, de ateliere de carte manufacturată, de obiecte legate mai mult de spiritul cărții de artă decât de forma ei aleatoare, dar și de cărți. Multe și frumoase carti. Astfel, în cadrupl acestui eveniment va fi creat un context specific în care cititorul și producătorul se întâlnesc, în care înțelegerea dar și vânzarea cărții de artă devine posibilă si capată sens.

co-organizator: Universitatea Nationala de Arta
editori: Asociatia pentru Arta Ilfoveanu, Atelierul de Grafica, Centrul de Introspectie Vizuala, Fotocabinet, Galeria Noua, Galeria Posibila, Igloo Media, Institutul Cultural Roman, Editura Jumatatea Plina, Muzeul Taranului Roman, Editura UNArte
librarii: Anthony Frost, Bastilia Librarium, Carturesti, Librariile Humanitas, Libraria Jumatatea Plina
tehnici si suporturi de imprimare: Imprimeria Arta Grafica, Inkorporate Print, Master Print Super Offset; Antalis Romania; Epson Romania; Atelierul de Carte; Square Media
platforme de finantare: Adminstratia Fondului Cultural National, Punctul de Contact Cultural pentru Programul Cultura 2007-2013
carte manufacturata / tiraj limitat: Razvan Supuran, Ioana Dinescu, Lucian Muntean
manual de tipare: Ana Alexe
Stefan Caltia a sprijinit acest proiect cu sfaturi si desene / imaginea Carte cu Arte
Atelierul de Carte a facut ateliere, carti si obiecte
Ana Maria Baciu a facut obiecte cu arte
parteneri media: Igloo, modernism.ro, Adevarul, Historia, Dilema Veche, ArtClue, Observator Cultural, Liternet.ro, Decat o revista, Radio Romania (Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania International, Radio Romania Bucuresti fm, Radio Romania 3net), Radio France Internationale.

Tot ce trebuie sa faceti este sa creati o carte acasa la voi,sa puneti in ea tot ce stiti sa faceti pentru a o infrumuseta:ate,hartie,desene,picturi,materiale textile,orice.Trebuie sa aiba legatura intre text si materialele puse spre infrumusetare.Cartea se va trimite pe adresa de pe site-ul:www.asociatiaidioma.ro impreuna cu un formular de inscriere.Cartea trebuie sa contina o pagina de prezentare si cuprins,trebuie sa fie legata.
Cartile primite in concurs vor fi votate in cadrul unei expozitii si primele 3 vor primi premii din partea asociatiei Square Media.

Sper sa va fie de folos acest post si bafta daca veti participa la vreun concurs de aici.
O zi frumoasa!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai fost aici?Scrie 2 cuvinte.