Pagini

duminică, 3 iulie 2016

Cum sa repari un zambet

Multi dintre noi am avut probleme cu dantura. Fie ca a fost vorba de o durere de dinti sau masele care ti-a facut noaptea alba sau o carie care ti-a provocat dureri la fiecare gustare, ai fost afectat de problemele danturii tale. In afara de disconfortul resimtit, o alimentatie nesanatoasa, obiceiuri nocive ca fumatul reprezinta factori decisivi care duc la pierderea in timp a dintelui. Un dinte lipsa nu pare a fi un lucru atat de important, dar cand pozitia sa este decisiva in decizia de a zambi sau nu, lucrurile se schimba.

Zambetul este un element important in aspectul unei persoane, fie ea femeie sau barbat. Chiar daca femeile sunt cunoscute pentru atentia deosebita pe care o acorda aspectului in mod zilnic, lucru care ii enerveaza pe barbati de cele mai multe ori, nici despre barbati nu se mai pot spune lucruri prea diferite.

Barbatii acorda din ce in ce mai mult timp si mai multa atentie aspectului fizic. De la epilat, pensat,vopsit, pana la mersul la dentist. E amuzant sa ii vezi stand emotionati pe patul de pensat, rosii in obraji de durere, dar orice femeie este mandra sa aiba langa ea un barbat frumos si ingrijit. Desi se zice ca sunt mai tematori fata de durere decat femeile, barbatii incearca sa isi schimbe obiceiurile si isi inving teama atunci cand este vorba de lucruri care le sunt benefice. De exemplu mersul la dentist cu frica in san pentru un implant dentar care ii va reda zambetul de cuceritor.  


Cand un dinte lipseste pentru ca o carie a stricat un dinte sanatos, nu exista decat doua solutii pentru a inlocui gaura inestetica: implantul sau puntea dentara. Dentistul poate inlocui dintele sanatos cu unul artificial prin aceste doua proceduri. Implantul presupune ca in locul din care a fost extras dintele problematic sa se implanteze o radacina artificiala direct in osul alveolar. Se va coase cu fire de sutura si peste cateva luni se va introduce bontul protetic. Peste bont se pune o coroana dentara care asigura aspectul similar dintelui natural. Totul se petrece sub anestezie astfel ca disconfortul este minim, se resimte doar la disparitia efectului anesteziei.

Puntea dentara este un proces mai complex decat implantul pentru ca implica afectarea dintilor adiacenti locului extractiei. Acestia sunt folositi drept stalpi de sustinere pentru dintele fals care se va sprijini pe ei. Ambele metode de a ascunde o lipsa dentara inestetica necesita o atentie speciala, respectiv o periere dupa fiecare masa, folosirea atei dentare si a apei de gura, utilizarea unei paste de dinti mai buna calitativ pentru o intretinere de durata.

Implantul si puntea pot functiona fara probleme ani si ani si nu afecteaza cu nimic sanatatea orala a pacientului. Implantul este fabricat dintr-un material  biocompatibil care se integreaza perfect in dantura si organismul pacientului. Exista si contraindicatii de exemplu in cazul pacientilor diabetici sau cu probleme de natura endocrina, de aceea inainte de orice interventie medicul dentist va cere un set de analize complexe pentru a determina daca pacientul este viabil pentru una din cele doua interventii.

Pentru un aspect atragator, pentru un zambet stralucitor, apeleaza cu incredere la implant sau punte dentara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai fost aici?Scrie 2 cuvinte.